Limewire -> Frostwire

Snapshot Frostwire dari Ubuntu Linux saya

Snapshot Frostwire dari Ubuntu Linux saya

Salam Pembaca..

Lama tak cerita pasal IT… Mmmm korang biasa download MP3 kat mana yek? Jiwangtorrent, ke main google je sampai lengoh tangan? Pernah dengar Limewire tak dulu-dulu? Famous sbg one stop tempat untuk download MP3, dan Video dan juga virus.. hehe. Pastu dia kena banned. Tapi internet, kena banned macam mana pun tetap tak boleh sekat. So sekarang dia dah ada nama baru. Frostwire http://www.frostwire.com Anda boleh pakai kat Windows, Linux Mandrake, Apple atau Linux Ubuntu. Search je apa MP3 yang kita nak.. senang dapat terutamanya lagu English. Tapi kekadang hati-hati, anda boleh terdownload virus walaupun extension dia *.mp3. Pastikan antivirus anda selalu update. Kalau tak anda boleh install ke dlm Linux anda. sure virus tu jadi beruang kutub berhibernasi. Tak boleh aktif. Senang je bila dah siap download dalam Linux tu anda tak boleh dengar MP3 tu, jadi maksudnya file tu adalah virus. So delete terus je laa file tu ye..

Bercerita tentang video pulak, tentu korang selalu tengok cerita atau filem kat youtube kan? Tapi cerita tu confirm dah kerat 10. Dipecahkan ke banyak bahagian. So kalau nak tengok terus anda boleh cuba website ni http://www.ovguide.com. Dia macam search engine yg akan list semua server yang host full video samada dalam Divx atau flv format. Anda boleh download file tu sebagai alternative kepada torrent yang biasanya kena shaping oleh TMnet. Untuk download file tu anda boleh pasang Add On kat Mozilla anda supaya semua file streaming youtube atau yang lain-lain dapat disimpan kat dalam komputer anda. Kat Mozilla anda pergi ke Tool -> Add-Ons dan search DownloadHelper. OK selamat mencuba.

p/s Nasiblaa Izzinet saya ni tak shaping torrent dan pemancar saya pakai ni belum lagi congested dengan pengguna lain.. puas mendownload TV series dgn 30-40KBps.

2 Responses to Limewire -> Frostwire

  1. Syah berkata:

    bro…penah dengar ares galaxy x?

    gua bnyak d’load pkai tuh…mp3 ke video ke pekejadah sume de..

    yg bestnye ares ni x mcm limewire..dier siap tapis mane2x yg de unsur2x virus mahupun racun perosak..hehehe.

    try ar google ‘ares’ or ‘ares galaxy’

    chaaaooo!

  2. zamridawi berkata:

    aku download mp3 kat 4shared je. senang bangat sih..xyah nak install2 mcm limewire tu.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: