Service Job – Sabah & Kuantan

Model tak berbayar di Kota Kinabalu.. tak taulaaa gambar ni seni ke tidak

Model tak berbayar di Kota Kinabalu.. tak taulaaa gambar ni seni ke tidak

Salam Pembaca.

Lama gak tak update blog.. pastu xde idea pulak nak tulih apa..  November ni genap setahun saya bekerja dengan company saya ni.. Dah macam senior walaupun dalan setahun ni banyak melepak dari bekerja.. Nampak gayanya outstation pun dah kena pegi sorang-sorang.. Mmmm ada best dah ada yang tak bestnye… mula-mula mestila kena control best.. buat-buat macam tahu segala-gala walaupun hati gabra tak tau apa yg digoreng pada client.. hehe.. yang pasti alhamdulillah semuanya berjalan lancar. Hidup dah banyak berubah sekarang. Tanggungjawap pun dah makin besar dalam carier.. huhu.. apapun dah itu yang kita pilih kena redhalaa..

Business trip saya  ke Sabah lebih kepada jalan-jalan cari keje. Melawat client dan sempat juga berjumpa dgn rakan lama semasa matrik di USM dulu.. huhu jadi org Sabah dia. Setelah banyak syarikat yang saya pergi, bermacam cara dan kerenah dapat kita lihat. Di Sabah saya diberi pick up Isuzu untuk digunakan sebagai kenderaan ke tempat kerja saya, berpeluh gak bawa kete manual yg antik tu.. ada laa jugak mati kat tengah jem sekali dua.. huhu… dahlaa first time drive kat KK. Tak pasal-pasal bertawaf kat kawasan perindustrian tu nak cari jalan keluar..

Banyak jugak mat-mat salleh enjoy makan ikan bakar kat sini

Banyak jugak mat-mat salleh enjoy makan ikan bakar kat sini

Pada sesiapa yang ingin melancong saya syorkan Sabah sebagai destinasi pilihan anda.. Bandar Kota Kinabalu tu memang dia design sebagai bandar pelancongan.. penuh dengan shopping mall. Yang paling best mestilaa seafood dia. Anda boleh lepak kat belakang pasar Philippine malam-malam makan ikan bakar murah. Penuh dengan identitinya tersendiri. Kat situ setakat makan ikan bakar cicah sambal kicap atau air asam je.. pas tu dengan ulam. Yang lain jangan nak orderlaa memang takde punya. Harga amatlaa murah, saya dengan kawan lama saya makan ikan kerapu dengan siakap besarlaa jugak baru RM38. Kalau kat sini melayanglaa RM100 lebih. Insyaallah akan saya ke Sabah sekali lagi untuk panjat gunung Kinabalu pulak.. OK Sekian

3 Responses to Service Job – Sabah & Kuantan

  1. Mrs Badrul berkata:

    Lorrrr.. nie je ke yg ko tulih… puas aku tunggu cite hot dr ko… anyway, kt sabah mmg aku dgr seafood dia murah bangat… tp, how about accomodation..? tentu giler babas mahal kn..

  2. Syah berkata:

    wakakaka…pergh…bru brape taun xnk bwak manual..dh

    kejang kaki pijak clutch..cian

  3. Aidilz berkata:

    sabah is really cool place to lepak indeed.
    aku panjat Kinabalu dah tahun ni.
    u can read it in my blog to find out more.
    it’s painfully worth it. hehehe.

    next time gi sabah nak lepak pulau plak.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: