Mengenai Saya

Tourist Guide

Assalamualaikum…….
Selamat Datang ke Blog saya yang pertama bagi menyahut cabaran era teknologi maklumat masakini.. walaupun saya boleh dikategorikan orang cerdik IT tahap pertengahan🙂. Tujuan blog ini adalah langkah pertama untuk memulakan bisnes internet. Angan-angan di hati untuk jati jutawan internet kedua selepas Irfan Khairi.. Apapun kepada sesiapa yang belum kenal En. Penulis nie. Nama saya Zairol Hasri, anak orang kampung, bekerja di sebuah syarikat Jerman di Petaling Jaya sebagai project engineer ( tapi semua skop keje kena buat huhu) kalau ada apa nak tanya mengenai IT ke bolehlaa post kat dalam blog nie.. Sekian Terima Kasih.

PROMOSI

Seperti entry Mengingati Kisah Lama – Video Slideshow, saya ada sedikit promosi bagi sesiapa yang ingin “menghidupkan” koleksi gambar-gambar anda didalam bentuk DVD video klip yang boleh ditonton menggunakan pemain DVD anda. Untuk lanjut anda boleh rujuk ke entry tersebut http://roydotcom.wordpress.com/2008/06/14/mengingati/

Dan juga pasa sesiapa yang berminat dengan Raspberry Leaf Tea boleh klik pada tab “Raspberry Tea” untuk maklumat lanjut.

26 Responses to Mengenai Saya

  1. jebon berkata:

    oh, dok kutuk paklah ya, dok banding2 minyak zaman madir dgn paklah,nanti ayah tau nanti kena halau tak leh balik rumah

  2. expertester berkata:

    Roy, a humble and very nice guy. One of the blog that I keep visiting to read his interesting article.

    Ubuntu + Izzi connect us…at extend it with wordpress.

    Thanks for your blogroll list bro.

    Roy…kau punya VodPodPod tu kadang kadang ada material yang tak berapa sesuai utk minor la😀

  3. hosmet tercinta berkata:

    Saudara penulis,

    Awak dah tak ingat saya ke?🙂 Nway, you r the best hosmet that I’ve ever have.

  4. mohd shafee berkata:

    blah la pak roy

  5. 4308 berkata:

    mengroy, wa lawa hang.. tak gi lawat adik hang sang arip no..?

  6. kakna berkata:

    Jebon,
    Jangan malukan adik kita dalam internet, Jaga ukhwah islamiyah sesama kita.

  7. Hafiz Osman berkata:

    Salam,

    Saudara,saya dah baca tentang kembara saudara di Jerman baru baru ni.

    Saya boleh berbahasa Jerman dengan fasih & lancar,boleh menulis,membaca dalam bahasa Jerman dengan baik,tapi sayangnya saya belum ada kesempatan untuk ke Jerman sebab kos yang terlalu tinggi.

    Buat masa sekarang saya mengajar bahasa Jerman kepada mana mana pelajar yang perlukan bantuan dalam bahasa Jerman.Jika Saudara berminat atau sesiapa perlukan bantuan,sila hubungi saya menerusi emel hafizovsky@yahoo.com.

    Wassalam,
    Hafiz Osman

  8. zulkarnain sadimin berkata:

    salam.

    pj kt mana, pak roy??

  9. richard berkata:

    Hello….

  10. Rozamond berkata:

    Saya boleh berbahasa Jerman dengan fasih & lancar,boleh menulis,membaca dalam bahasa Jerman dengan baik,tapi sayangnya saya belum ada kesempatan untuk ke Jerman sebab kos yang terlalu tinggi.
    +1

  11. Blair Morgan berkata:

    Saya boleh berbahasa Jerman dengan fasih & lancar,boleh menulis,membaca dalam bahasa Jerman dengan baik,tapi sayangnya saya belum ada kesempatan untuk ke Jerman sebab kos yang terlalu tinggi.+1
    +1

  12. Sham berkata:

    Un, nanti aku mai rumah hang nak tengok album Jerman.

  13. zakaria berkata:

    boleh cuba tengok trip yang dibuat oleh company ini menarik dan ok juga hrganya..custom made holidays maker in UK sila lawati http://www.perantauholidays.com

  14. zulkifli berkata:

    salam. terima kasih atas info dalam blog ni. saya nak perancis oktober ni. duduk sana selama 3 bulan. ada apa-apa lagi tak tentang hotel dan transport di sana.

    terima kasih

  15. ryna berkata:

    salam..saya ingin melancong ke luar negara…saya ingin minta pendapat saudara… dimanakan tempat yang amat berbaloi untuk melancong?..lebih baik menggunakan perkhimatan agensi pelancongan atau tidak?..pakej hotel dan transport yang manakah yang terbaik?

    • zairol79 berkata:

      wsalam rynamarina

      semua ini terpulang pada bajet anda, anda boleh cuba dengan negara yang murah dulu seperti cina dan negara asia… yang penting anda dptkan tiket murah, terutamanya bila ada promosi dari air asia misalnya.. daftar dgn website tersebut, mcm saya.. saya dah dpt tiket murah ke seoul tahun depan utk 3 org berharga RM1380 sahaja termasuk makan dan bagasi… tapi cuba simpan duit dan cari peluang melancong ke eropah… sekurangnya sekali seumur hidup.. kalau anda dah pergi eropah… anda tak perlu melancong ke negara lain lagi terutamanya ke amerika syarikat.. utk maklumat mengenai agensi atau solo, panduan hotel boleh rujuk ke entri di dalam blog saya mengenai persedian sebelum melancong

  16. rina berkata:

    how to order rasberry leaf tea??how much should i pay? u have cimb account?? my location: Nilai

    tq

    • zairol79 berkata:

      Hi Rina

      You can place order by stating your:

      – No of Box of Tea ( old stok expired may 2011 = RM28, new stok expired 2013 = RM29, please choose either one ) – Full Name – Address – Telephone No.

      After that just transfer the amount of money including shipping cost: By Pos Laju – 1 Box or 2 Boxes = RM7 – 3 or 4 Boxes = RM9

      You can proceed interbank transfer to my Maybank account no: 1561-3254-5090 ( ZAIROL HASRI ). Please email me once you had done and give me a detail about the transfer ( Date & Time ). Sorry, I dont have CIMB account.

      p/s Interbank transfer normally required one working day to clear. I’ll shipping the goods once the payment already in my account.

      Thanks

  17. faezah hannah^^ berkata:

    salam kenalan..datang dr gomofm🙂

  18. muhammad dzir berkata:

    salam,
    nak beli Raspberry Leaf Tea.
    agak urgent, if boleh bg no phone leh saya call
    thanks

  19. yusmila bt yusup berkata:

    salam,
    sy berminat nak beli Raspberry Leaf Tea.
    klu leh nak cepat gak la…skang dah masuk 36 minggu.
    tq

    • zairol79 berkata:

      Wsalam..

      Jika berminat puan boleh buat bayaran ke akaun maybank saya 1561-3254-5090 ( Zairol Hasri ) Sekotak RM25 + shipping POSLAJU RM6 . Selepas itu sila emailkan, nama, no tel dan alamat untuk tujuan penghantaran. Terima kasih

      ________________________________

  20. azween azman berkata:

    salam..saya berminat nak dptkan teh raspberry ni…bagaiman utk mendapatkannye..ada dijual di kedai mana2?or jual online?

  21. Bibie berkata:

    Assalammualaikum…
    Bersyukur sangat2 jumpa blog ni.En.zairol,saya sangat2 memerlukan bantuan dan panduan.hehe..alkisahnya saya dan suami akan ke paris (flight 21 mei ini).kesibukan kerja sehari2 menyebabkan saya tdk berkesempatan meng’google panduan2 & segalanya tentang perjalanan ini.sebenarnya trip ini trip berkumpulan.pakej kembara Europe 7 negara termasuk london.pakej kami sbnrnya bermula 26hb Mei.Rakan2 yg lain tiba di sna hanya pada 25 mei.Saya & suami ‘terr..awal’ smpai.Jadinya pada 22hb-25hb tu kami berdua free.Agak blurr memikirkan apa & ke mana hendak dituju selama 4 hari tu.Harap en.zairol blh bg cadangan & panduan.hotel dah booking kat ibis budget porte de pantin.untuk pengetahuan ini adalah trip pertama sya & suami ke europe.

    • zairol79 berkata:

      Waalaikumussalam.. Kalau ikutkan paun ada masa 3 hari je sebenarnya.. sampai pagi.. jetlag lagi dan hari kedua baru boleh berjalan… saya try google hotel tu, agak jauh dari main train station iaitu gare de nord atau gare de est, tapi train network kat Paris senang sgt, dan hotel tu pun dekat dgn train station jugak.. xde masalah, jadi utk memudahkan puan boleh booking hotel tu melalui http://www.booking.com, lebih mudah dah senang.. tak perlu contact hotel. dan dalam masa 3 hari tu puan boleh laa berjalan-jalan di sekitar Paris yang tiada dalam pakej, Puan boleh ke Museum dan sebagainya.. lepak-lepak pusing bandar pun kira OK. Paris ni dah kira open air muzium..

      OK, Selamat Melancong

      ________________________________

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: