Rebate RM1000 untuk pembelian buku

Mmmm.. bila pulak nak baca buku ni..

Salam Pembaca…

Hujung-hujung tahun ni, bila kira-kira, pembelian buku tak cukup lagi RM300, gunakan sepenuhnya rebate yang ada untuk mengurangkan cukai pendapatan anda. Kali ni saya bukan nak cerita pasal rebate ni, tapi panduan untuk anda beli buku online.

Khamis lepas bila tengok update Lonely Planet punya wall kat Facebook, dia bagi diskaun 35% untuk semua belian buku kat website dia, surf punya surf tertarik pulak tengok buku “Best in Travel 2011” pastu dia bagi free “Best in Travel 2010”. Jadi alang-alangdah beli saya angkut la sekali dengan kalendar 2011 dan buku “Korean Phrasebooks”, sebab dok tambah-tambah buku dia punya shipping cost masih 20 USD. Sebabkan nilai USD dan rendah, bersamaan RM3.14, maka ni peluang terbaik untuk shopping online ni. Buku Lonely Planet ni kalau kat MPH paling murah pun RM60 sebuah. OK cuba check harga dia tengok:

1. Best in Travel 2011  = USD $9.74 ( free Best in Travel 2010 ) bersamaan RM30.58 . Kalau bahagi dua pun  kiranya buku ni RM15 sebuah laa

2. Korean Phrasebook = USD $5.84 bersamaan RM18.33

3. Lonely Planet 2011 Calender = USD $12.99 bersamaan RM40.79

Kos penghantaraan pakai FedEx = USD $20 bersamaan RM62.80

Jumlah semua = RM152. Kalau kira purata harga buku termasuk kos penghantaran hanya RM38. Anda tak dapat beli dengan harga ni di MPH atau Popular.

Ok.. penghantaraan FedEx dari Sydney Australia hanya mengambil masa 3 – 4 hari waktu bekerja, hari khamis lepas order dan hari ni Selasa dah dapat. yang paling menarik anda boleh tracking shipping anda online, sampai mamat Fedex masuk opis saya pukul 2.16 tadi pun dia update kat website dia.. Memang amat efisien dan menarik. Korang boleh tengok tracking dia macam kat bawah ni.. OK.. Selamat berhujung tahun, moga tahun baru lebih ceria dan bermakna kepada pembaca blog ni.

FedEx tracking service

2 Responses to Rebate RM1000 untuk pembelian buku

  1. Nizam berkata:

    Salam Roy kalau tak salah aku rebate LHDN bagi RM 1000 untuk buku2 dan majalah since 2007.Correct me if I’m wrong dan slamat berhujung tahun juga.From offshore with ??#$$@!**&^

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: