Tshuss Deusthland

Kat Nesselwangle Lake, Austria. Musim sejuk tasik ni beku, so boleh main ice skating

Kat Nesselwangle Lake, Austria. Musim sejuk tasik ni beku, so boleh main ice skating

Salam Pembaca

Malam ni malam terakhir saya berada di bumi Germany ni selepas hampir 5 minggu menjalani rutin kerja dan jalan-jalan makan angin kat sini. Sedih ada seronok pun ada, sedih terpaksa mengharungi kembali keserabutan kota KL meninggalkan segala ketenangan kat sini. Seronok tentula sebab dah balik tanah air, dapat makan makanan Malaysia puas-puas. Nasib laa kat hotel ni boleh masak, at least boleh gak masak nasi goreng ke, packet food malaysia ke.

Macam tak kena pulak dengan entry ni, takpelaa bak kata oren.. letak gambar banyak2 je.. Kat Jerman pun ada kincir angin tau, bukan kat Holland je..hehe

Macam tak kena pulak dengan entry ni, takpelaa bak kata oren.. letak gambar banyak2 je.. Kat Jerman pun ada kincir angin tau, bukan kat Holland je..hehe

Tadi sambil kemas-kemas tadi layan jap siaran tertunggak 360 kat TV3 website…pasal drebar teksi, kerenah kat hospital kerajaan. mmm macam-macam perangai manusia ni, dan bukan kerja mudah nak ubah attitude orang ni. Mungkin kena tanamkan sedikit sikap profesionalisme dalam hati diorang ni… hidup biar berprinsip, bawak teksi berprinsip dan juga segala-galanya…

Neuschwanstein Castle.. atas bukit.. kawasan ni sebijik macam dalam cerita ala-ala Lord of the Ring, dengan ada jambatan rentas 2 gunung la..

Neuschwanstein Castle.. atas bukit.. kawasan ni sebijik macam dalam cerita ala-ala Lord of the Ring, dengan ada jambatan rentas 2 gunung la..

Kalau nak tengok gambar dalam, google je laa ek...

Kalau nak tengok gambar dalam, google je laa ek...

Oklaa nak cerita sikit pasal weekend trip last sunday. Penat walaupun bukan drive. Terletak lebih kurang 350km dari Mannheim, berdekatan dengan Austria, saya dengan client pergi melawat sebuah fairy castle yang model tersebut digunakan dalam cerita Cinderella. Milik King Ludwig II, di bina pada 1886. Memang besar tapi tak boleh laa menjelajah keseluruhan castle tu. Hanya tempat-tempat tertentu je. Tempat tu menjadi tarikan utama di Germany sehingga boleh mencapai pelawat sehingga 8000 orang sehari dan boleh mencecah sehingga 1.3 juta orang setahun. Masuk 9 Euro je ( bos bayar ) tapi dalam x boleh ambik gambar… nak masuk kat blog ni kena tangkap gambar dari pamplate je la…

Gambar yang ni penting, tanda dah masuk negara lain... tu bukan ostrich ye.. Austria dalam bahasa ongputeh nya. Biasa client ni bila nak habih keje, bawa bini datang bercuti.

Gambar yang ni penting, tanda dah masuk negara lain... tu bukan ostrich ye.. Austria dalam bahasa ongputeh nya. Biasa client ni bila nak habih keje, bawa bini datang bercuti.

Alang-alang dah dekat sempadan kami orang pergi ke kawasan pergunungan Alps tempat orang biasa main ski pada musim sejuk, memang menarik.. so tak payah cerita banyak.. tengok gambar je laa ek…

Sekian… nak tido pulak.. esok 12 jam naik flight.. huhu..

Today's Wallpaper... memang best laa kalau ada rumah kat sini.. kira rumah musim bunga je laa

Today's Wallpaper... memang best laa kalau ada rumah kat sini.. kira rumah musim bunga je laa

3 Responses to Tshuss Deusthland

  1. Mrs Badrul berkata:

    Salams Zairol,

    semoga ko selamat kembali ke tanah air… dan ada belikan ole2 utk kami berdua ke…? hehehehe..

  2. zairol79 berkata:

    Ala.. ko lambat laa risma.. dah nak abih dah pun.. x sangka aku ni ramai adik beradik pulak.. hehe.. kalau nak mkn coklat ad alagi sikit kat rumah.. jemput laa

  3. Mrs Badrul berkata:

    yo laaahhh, katakan je laaa yg ko lupe kt kiteorg nie…. huhuhu….

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: