Tag – 5 Macam-macam Mende

Salam Pembaca

Tag ni saya ambil dari blog Fuad entry bulan 11 2006 dulu.. huh lamanya… tetiba entry dia tersimpan dalam komputer saya ni.. dulu zaman dial up baca blog kena save dulu… nanti naik bill beb. so saya nak buat circulation kat blogroll saya pulak… so yang ada link kat sebelah tu sila-silakan laaa..apa org kata? jemput, jemput…  Satu yang agak menarik dah pelik dalam diri saya ialah sikap susah nak fed up kalau buat sesuatu.. especially kalau repair barang.. walaupun macam tikus baiki labu.. saya tetap akan repair, repair, repair, repair dan repair sampai dia rosak terus… atau dia elok secara tak sengaja… pernah pada zaman amatur IT dulu, mula-mula processor je rosak.. pastu repair-repair lagi dan lagi sampai semua rosak.. keluar asap lagi, yang penting cool.. saya susah sikit nak gelabah…. macam relaks je walaupun hati sengsara.. huhu..

OK…

5 Perkara Bila Jadi Jutawan.
1. Brenti jadik kuli..
2. Pastikan hutang sendirik dan famili settle semua
3. Tolong semua sedara-sedara yang susah
4. Jadi Usahawan serba boleh, ada kedai IT ( semua skop IT )
5. Tunaikan impian orang lain yang memerlukan

5 Tabiat Buruk
1. Suka bertangguh, best keje last minute ni..🙂
2. Kurang fokus pada benda yang tak minat
3. Terlampau calculative walaupun kadang-kadang salah gak hasilnya
4. Makan lambat, kidal pulak tu
5. Penyakit byk kahak.. so.. mmm excuse me…hehe

5 Perkara Benci Lakukan
1. Bila tak dapat penuhi permintaan orang terutamanya mak dan kawan-kawan
2. Terpaksa buat kerja time takda mood
3. Membuat kerja yang tak tahu hujung pangkalnya dan kenapa ia perlu buat…
4. Mintak tulun dengan orang yang tak ikhlas nak tolong
5. Tershopping dalam separa sedar

5 Perkara yang Tak Akan Dilakukan
1. Menduakan kekasih yang sejati (Ar-Rahim)
2. Menjatuhkan maruah Mak Ayah
3. Membinasakan hidup orang lain
4. Makan ‘kobo’ pendek dan sewaktu dengannyer..
5. Putus kawan dengan seorang sahabat baik

5 Perkara Menyesal Lakukan
1. Tak belajar dan mendalami Islam sebaiknya dari awal
2. Tak ambik tahu pasal perniagaan dari awal
3. Tersalah memilih kawan
4. Main game / sembang / marathon DVD atau Internet sampai lewat malam pastu subuh gajah..
5. Tak pergi Gua Mulu dengan Niah masa kat Sarawak dulu

5 Permata Hati
1. Mak Ayah
2. Adik-beradik
3. Sahabat dan kawan paling rapat… friendship forever
4. Sedara terdekat
5. Simpan satu lagi slot untuk naik ke ranking kedua hehe🙂

5 Tempat Yang Disukai
1. Tempat yang sunyi tatkala mencari ketenangan
2. Tempat yang penuh dgn manusia tatkala mensyukuri nikmat yang ada
3. ‘Opis kecik’ tatkala hajat perlu ditunaikan
4. Di rumah… selamanya…
5. Bukan di opis… Nak-nak time keje tahap stress menggunung.. Hahak

5 Saat Penuh Bermakna
1. Saat memeluk Mak
2. Saat cium tangan Ayah
3. Saat bersama-sama semua ahli keluarga
4. Saat mengira duit hasil jualan ice blended ( dulu-dulu )
5. Saat perlukan teman.. dan ditemankan…

5 Benda Yang Disukai
1. Internet
2. Movie
3. Ambik gambar
4. Mee kuah kak saya
5. Kuih Kasidah mak saya

5 Perkara Tentang Diri
1. Kurus
2. Tak suke jadik kuli
3. Hantu komputer
4. Suka kemas-kemas dan bersih
5. Sensitif bunyi bila tidor

5 Orang Paling Disukai Dalam Blog
1. Yang menulis dengan ikhlas…
2. Yang menghargai persahabatan..
3. Yang menegur tatkala terlupa
4. Yang menganggap diri ini sahabat walau tak mengenal diri
5. Yang menjadi diri sendiri dalam setiap penulisan

5 Perkara/Benda Yang Perlu Ada Dalam Rumah Nnti (Kalau ada kemampuan la)…
1. Bilik bacaan / Home office
2. Bilik ibadah
3. Ruang hiburan, home theater
4. Gym dan taman
5. IKEA Design… konsep kotemporari

So sapa-sapa yang yang dah reply tag ni Sila letak kat komen ye…

3 Responses to Tag – 5 Macam-macam Mende

  1. amsiR berkata:

    5 bende sebelum….. jgn lupe tang tu tau.

  2. budak kemahal / ex-tahap berkata:

    aku tau hang memang cool… kalau tak takkan la masa berlari (actly ko berjln masa tu) merentas desa kt sekolah dulu pun, blh rasa mengantuk…heheheh… jgn mare.. cool bebs

  3. anak iban hehehe berkata:

    diatu dah jd kuli german la hehehe…..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: