Apa nak Jadi dengan Internet Explorer..

torrentbar

Salam Pembaca..

Hari nie saya nak cerita sikit jee pasal dunia komputer nie.. berdasarkan apa yang saya lalui. Mmm mesti korang biasa surfing pakai Internet Explorer yek? mmm pernah tak ada masalah ketika surfing pakai Internet Explorer.. contoh, masa online payment dan sebagainya.. So anda dinasihatkan supaya tidak menggunakan Internet Explorer kalau:

1. Nak beli tiket wayang kat wesite http://www.gsc.com. Masa nak buat payment tu dia hold sebab actually kita tak send pun lagi credit card information kita kat internet.. so berkulat laa kita tunggu..

2. Kalau anda nak layan online video dari http:www.torrentbar.com mostly dari TV series, macam Prison Break 3, Heroes, Smallville, Project Runaway dan sebagainya, jangan pakai IE jugak, sebab takde link Online Video.. pelik dan ajaib.. boleh pulak pilih bulu website illegal ni yek.. So dari kita download pakai torrent, bagus tengok online je. tak perlu tunggu lama-lama.. lain laa kalau kita nak buat koleksi ye tak?

Apa-apapun walau menyampah macam mana sekali pun, kadang kala kita terpaksa la jugak pakai IE terutamanya bila surfing website-website kerajaan ni termasuklaa website tempat saya belajar part time sekarang iaitu Open Universiti Malaysia.. huhu😦

Sekian. Selamat Tahun Baru Tikus.. Drive carefully

p/s tak jadi pulak saya balik ke kampung saya kat Kedah.. tunda minggu depan gara-gara tak cukup korum….

3 Responses to Apa nak Jadi dengan Internet Explorer..

  1. syia berkata:

    kenape tak cukup korum?

    eh serius ke IE gitu? latestnye pun cam tu ke

  2. zairol79 berkata:

    Syia: A’a yang version 7.0 , yg memang lawak website torrentbar.com. anti microsoft kot developer tu..

    Mmmm.. kakak dgn abang ipar sekeluarga x mau ikut.. takut kete banyak.. huhu.. too convensional..

  3. Sham Doha berkata:

    Roy,

    Aku tgk TV malaysia streaming dari IE je boleh. Mozilla tak support.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: