Apa nak Jadi dengan Internet Explorer..

torrentbar

Salam Pembaca..

Hari nie saya nak cerita sikit jee pasal dunia komputer nie.. berdasarkan apa yang saya lalui. Mmm mesti korang biasa surfing pakai Internet Explorer yek? mmm pernah tak ada masalah ketika surfing pakai Internet Explorer.. contoh, masa online payment dan sebagainya.. So anda dinasihatkan supaya tidak menggunakan Internet Explorer kalau:

1. Nak beli tiket wayang kat wesite http://www.gsc.com. Masa nak buat payment tu dia hold sebab actually kita tak send pun lagi credit card information kita kat internet.. so berkulat laa kita tunggu..

2. Kalau anda nak layan online video dari http:www.torrentbar.com mostly dari TV series, macam Prison Break 3, Heroes, Smallville, Project Runaway dan sebagainya, jangan pakai IE jugak, sebab takde link Online Video.. pelik dan ajaib.. boleh pulak pilih bulu website illegal ni yek.. So dari kita download pakai torrent, bagus tengok online je. tak perlu tunggu lama-lama.. lain laa kalau kita nak buat koleksi ye tak?

Apa-apapun walau menyampah macam mana sekali pun, kadang kala kita terpaksa la jugak pakai IE terutamanya bila surfing website-website kerajaan ni termasuklaa website tempat saya belajar part time sekarang iaitu Open Universiti Malaysia.. huhu 😦

Sekian. Selamat Tahun Baru Tikus.. Drive carefully

p/s tak jadi pulak saya balik ke kampung saya kat Kedah.. tunda minggu depan gara-gara tak cukup korum….