Download MP3 dari Website

Assalamualaikum..

Bar-baru ni saya diperkenalkan oleh kawan saya satu website yang memberi kita kapasiti sebanyak 5GB yang membolehkan kita menyimpan dan berkongsi dengan orang lain di internet. Jadi banyak la benda yang boleh saya dapat dari website tu terutamanya MP3.

Tetapi, baru-baru nie saya dapati website itu tidak membenarkan pengguna men download kandungan dari website itu sebarangan kecuali pengguna tersebut klik satu option bagi orang lain boleh download file tersebut. So, banyakla MP3 dan kandungan yang kita tak boleh download dan banyak la post dalam website yang bengang dengan pengendali website tu.

So setelah saya main-main sikit dengan website tu, maka masih terdapat cara yang membolehkan kita download terutamanya MP3. Sebab apabila kita klik pada lagu yang kita nak.. Ha sebelum tu.. kalau kita nak search, kita kena pastikan nama tajuk lagu dan artis betul dan detail supaya tak keluar benda mengarut nanti..

Sambung balik. bila kita klik pada lagu tu, dia akan mainkan melalui website pakai media player. Jadi kat player tu kita right klik, ambil properties dan kita copy location MP3 tu dan paste kan ke dalam Download Accelerator. Pas tu kita download laa lagu tu.. Senang je. Saya malas masukkan cara tu melalui forum kat website tu, nanti tak pasal-pasal dia blok pulak cara tu kan.. So selamat mencuba..

Esnips

3 Responses to Download MP3 dari Website

  1. Sham Doha berkata:

    Dah cuba pun. Cuma, masa nak search MP3 tu kena specific betul2.

  2. babycord fabric berkata:

    sorry, where is rss feed of your blog?

    Paxil

  3. zairol79 berkata:

    Hi.. RSS Feed was added just on the corner.. Have fun

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: